1. <    x    >

De bestaande situatie van de villa in Aerdenhout is gebouwd in de jaren ’50. Het bouwwerk waarvan de inrichting en afwerking enigszins gedateerd is, is met het wit geschilderd metselwerk en flauwe dakhelling typerend voor zijn periode en voor de buurt. Deze eigenschappen dienden na de verbouw behouden te blijven. Daarnaast bestond de opgave naar wens van de opdrachtgever uit het behouden van het introverte karakter van de woning aan de straatzijde en het realiseren van een maximaal volume binnen de beperkte mogelijkheden ten aanzien van het bestemmingsplan.
Het ontwerp van de nieuwe woning bestaat uit 3 geschakelde volumes; 2 soortgelijke volumes, waarvan 1 verdiept, die refereren naar het type woning kenmerkend voor de buurt en een tussengelegen plat volume. Dakkapellen zijn toegevoegd ten behoeve van een maximaal woonoppervlak en om de 3 volumes te differentiëren. 
Het geheel wordt in wit geschilderd metselwerk opgetrokken en beëindigd met een zinken deklijst die tevens de afwerking vormt van de dakkapellen. De kleurstelling is sober en ingetogen.

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   T

Villa | Aerdenhout 

opdrachtgever: particulier
aannemer: Van Egmond Bouw
oplevering: 2009http://www.egmondbouw.nl/shapeimage_2_link_0